Vergelijking HTC One M9 vs iPhone 6

  • 24 apr 0

De HTC One M9 is het vlaggenschip van HTC dat het moet opnemen tegen de iPhone 6. Het is een slimme smartphone met goede specificaties maar is het goed genoeg om te concurreren met de iPhone?

Display

De HTC One M9 heeft een 5 inch Full HD display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit komt neer op 441 pixels per inch. De pixels per inch wordt meestal gebruikt om de scherpte van het display te meten. De iPhone 6 heeft 326 pixels per inch. Dit komt erop neer dat de One M9 115 meer pixels per inch heeft dan de iPhone 6.

Design

De One M9 heeft net als de iPhone 6 een behuizing van aluminium dat krasbestendig is. Het design wijkt van elkaar af maar in grote lijnen lijken de toestellen op elkaar. Beide toestellen zijn verkrijgbaar in de kleuren grijs, zilver en goudkleurig.
htc_one_m9iphone_6

Gewicht en dikte

De HTC One M9 is dikker dan de iPhone 6 met een dikte van 9.6mm. De iPhone 6 is maar 7.1mm dik. Dit is een redelijk groot verschil in dikte. De One M9 is ook zwaarder dan de iPhone 6. De One M9 weegt 157 gram terwijl de iPhone 6 maar 129 gram weegt.

Hardware

De HTC One M9 heeft een krachtige 64 bit octacore processor dat meer dan genoeg is voor een smartphone. De processor wordt ongeveer even goed ingeschat als de A8 processor van de iPhone 6. De One M9 heeft 3 GB werkgeheugen terwijl de iPhone het moet doen met 1 GB. De iPhone 6 is met verschillende opslagruimtes verkrijgbaar. De One M9 beschikt over 32 GB dat uit te breiden is tot 128 GB met een microSD kaart.

Camera

De camera in de HTC One M9 heeft een nieuwe 20 megapixel camera met een dual-LED flitser. Aan de voorkant van het toestel bevindt zich een 4 megapixel camera met Utrapixels. De hoofdcamera van de iPhone 6 heeft weliswaar maar 8 megapixels maar foto’s die gemaakt worden behoren tot de beste kwaliteit onder smartphones. De 1.2 frontcamera op de iPhone 6 is echter minder goed dan de frontcamera van de One M9.

Software

De HTC One M9 draait op Android Lollipop met de eigen HTC Sense interface. Dit is een gebruiksvriendelijk besturingssysteem net als iOS. De iPhone 6 draait op iOS 8.

Verschillen

De One M9 beschikt over twee frontspeakers met BoomSound technologie (5.1. surround geluid). Dit is een technologie die samen met Dolby ontwikkeld is. Dit heeft de iPhone 6 niet. Aan de andere kant heeft de iPhone 6 een vingerafdrukscanner wat de One M9 niet heeft.


Leave A Comment