Verkooprecord iPhone 5S en 5C

  • 26 sep 0

In het eerste weekend waarin de toestellen werden verkocht zijn de iPhone 5S en 5C meer verkocht dan alle voorgaande iPhones. Apple meldt dat er in het afgelopen weekend van vrijdag tot en met zondag 9 miljoen iPhones over de toonbank zijn gegaan. De iPhone 5 werd 5 miljoen keer verkocht in het eerste weekend, de iPhone 4S werd in het eerste weekend 4 miljoen keer verkocht.

Apple bracht dit weekend voor het eerste twee nieuwe iPhones gelijktijdig op de markt. Ook heeft het feit dat de toestellen direct in China verkrijgbaar waren heeft mogelijk de verkoopaantallen gestuwd. Er is nog geen duidelijkheid over welke van de twee nieuwe modellen het meest is verkocht. Marktonderzoeker Localytics schat echter in dat de 5S drie keer zo vaak is verkocht als de iPhone 5C. Localytics baseert deze schatting op activatiecijfers van verschillende Amerikaanse providers.

De iPhone 5C lijkt het meest op de iPhone 5 terwijl de 5S de werkelijk opvolger van deze iPhone is. De iPhone 5S heeft aan de binnenkant een aantal veranderingen ondergaan, zo bevat het toestel een vingerafdrukscanner. De Iphone 5C valt vooral op door de plastic behuizing en het kleurrijke uiterlijk. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de Nederlandse releasedatum is van beide toestellen.


Leave A Comment