Verlengen van de iPhone batterijduur

  • 11 jul 1

De meeste iPhone gebruikers kunnen over hetzelfde probleem meepraten, een snel leeglopende iPhone batterij. Door je als iPhone gebruiker te houden aan een aantal richtlijnen is het mogelijk de levensduur en de gebruiksduur van de batterij aanzienlijk te verhogen. De levensduur is de tijd dat een batterij meegaat voordat je deze moet vervangen. De gebruiksduur is de tijd voordat een batterij weer moet worden opgeladen.

Temperatuur

Het is in de eerste plaats van groot belang dat de iPhone niet wordt achtergelaten in bijvoorbeeld een warme auto of gewoon in de zon. Batterijprestaties kunnen door deze warmte afnamen. De iPhone werkt het best wanneer deze wordt gebruikt in een zone tussen de 0 en 35 graden. Wanneer het toestel ergens wordt opgeborgen zorg dan dat de temperatuur tussen de -20 en 45 graden ligt. Hoe dichter de temperatuur rond kamertemperatuur ligt hoe beter dit voor het toestel is.

Software

Ook van belang voor het verlengen van de batterijduur is het bijwerken naar de nieuwste software. Zorg altijd dat de meest nieuwe software op het toestel is geïnstalleerd. Dit is mogelijk via de instellingen app, onder Algemeen en Software-update. Controleer hier of er een nieuwe update beschikbaar is.

Instellingen

De gebruiksduur van de iPhone batterij kan door bepaalde functies aanzienlijk korter worden. Zorg ervoor dat deze functies optimaal worden ingesteld en hierdoor zo min mogelijk gevolgen hebben voor de gebruiksduur van de batterij.
– Helderheid: De batterij van de iPhone gaat langer mee wanneer de schermhelderheid wordt verlaagd of dat de helderheid automatisch wordt aangepast wanneer de iPhone niet wordt gebruikt. Kies voor Instellingen > Helderheid en achtergrond > stel Pas automatisch aan in door de aan knop in te schakelen. Het aanpassen van de helderheid kan via Instellingen> Helderheid en achtergrond en dim het scherm door de schuifknop naar links te schuiven.
-Wi-Fi: Je verbruikt minder stroom wanneer je voor internet Wi-Fi gebruikt, Wi-Fi kan worden ingeschakeld via Instellingen> Wi-Fi en log vervolgens in op een netwerk.
-Gegevens ophalen: De batterij loopt sneller leeg wanneer er meer gegevens worden opgehaald zoals bijvoorbeeld e-mails. Het is daarom verstandig om deze functie op handmatig te zetten en zelfs e-mail binnen te halen. Dit is mogelijk via Instellingen> E-mail, contacten, agenda’s> Nieuwe gegevens en tik op handmatig. Ook kan er worden ingesteld dat deze gegevens elk uur worden opgehaald.
-Push meldingen: Ook Push meldingen die door veel apps worden gebruikt verkorten de gebruiksduur van de batterij. Schakel deze uit via Instellingen> berichtgeving en kies vervolgens de app waarbij je de meldingen wilt uitschakelen door ‘Geen’ in te stellen.
-Locatievoorzieningen: Verschillende apps maken gebruik van locatievoorzieningen en verkorten ook de gebruiksduur van de batterij. Schakel deze uit via Instellingen> Privacy> en schakel per app de locatievoorzieningen uit. Locatievoorzieningen kunnen ook helemaal worden uitgeschakeld via Instellingen> Privacy > Locatievoorzieningen.
-Vliegtuigmodus: Door in bepaalde situaties de vliegtuigmodus in te schakelen wordt ook de gebruiksduur van de iPhone batterij verlengd. Dit kan via Instellingen en schakel hier die Vliegtuigmodus in op Aan.

Gebruiksstatistieken

Bekijk ook eens de eigen gebruiksstatistieken om zo inzicht te krijgen in het eigen iPhone gebruik. Wanneer men hier inzicht in heeft is het gemakkelijker de batterij verstandiger te gaan benutten. Deze statistieken kunnen worden bekeken via Instellingen> Algemeen> Gebruik. Hier zie je staan hoelang de iPhone in gebruik is nadat deze voor het laatst is opgeladen. De iPhone is in gebruik wanneer men berichten verstuurt of ontvangt, muziek luistert, surft op internet, e-mailt of een telefoongesprek voert. Onder Stand-by staat de tijd dat de iPhone is ingeschakeld sinds deze voor het laatst is opgeladen.

Vergrendelen en geen gebruik

Door de iPhone te vergrendelen kan ook de gebruiksduur van het toestel worden verlengd. Er gebeurt dan niets wanneer het scherm wordt aangeraakt. Ook kan het automatisch slot worden aangepast, zo vergrendelt het toestel wanneer je hem niet gebruikt. Dit kan via Instellingen> Algemeen> Automatisch slot, stel hier bijvoorbeeld 1 minuut in. Wanneer je de iPhone een tijd niet zal gebruiken wordt aangeraden de batterij tot 50 procent op te laden voordat deze wordt opgeborgen.


One Comment

  1. Anoniem 27 januari, 2017 at 12:17 - Reply

    1.5

Leave A Comment