Vernieuwde homeknop voor iPhone 7

  • 02 jul 0

Het gerucht gaat nu dat Apple een nieuwe homeknop gaat toevoegen aan de iPhone 7. Volgens het analistenbureau Cowen and Company is dit het geval. Het bureau baseert dit gerucht op bronnen vanuit het productieproces van de iPhone 7. De klassieke homeknop waar het toestel al jaren over beschikt zou plaats moeten maken voor een Force-Touch plaatje. Dit plaatje zou door middel van trillingen weten dat de gebruiker het plaatje ingedrukt houdt.

Deze techniek is ook te vinden in het trackpad van de nieuwste Macbooks maar wel op een kleine schaal. Het analistenbureau heeft wel vaker gelijk gehad wat betreft geruchten over producten van Apple en de iPhone. Ook is het niet alleen dit bureau dat met berichten over de nieuwe homeknop in de iPhone 7 komt.
Enige tijd geleden verscheen er al een foto van de mogelijk nieuwe iPhone 7 met een platte homeknop. In april zou Apple een dergelijke techniek al aan het testen zijn. De berichten dat Apple de nieuwe iPhone waterdicht wil maken passen hier goed bij. In de huidige homeknop van de iPhone kan water gemakkelijk naar binnen lopen. Door de knop te vervangen door een afgesloten sensor is dit probleem mogelijk opgelost. Ook in iOS 10 zitten aanwijzingen die duiden op een nieuw homeknop. Slide to unlock op het homescherm is bijvoorbeeld vervangen door Press to unlock.

De prijzen voor een iPhone 7 met abonnement zijn nog niet bekend. Als de prijzen bekend zijn dan worden deze zo snel mogelijk op deze website getoond.


Leave A Comment