Waarom een sim only abonnement afsluiten?

  • 20 mei 0

Lager maandtarief

De beste reden waarom je een sim only abonnement kunt nemen is de prijs. Een sim only abonnement is de goedkoopste manier om te kunnen bellen en internetten. Het is goedkoper dan een normaal abonnement doordat er geen toestel bij wordt geleverd. De prijs van het toestel is bij een sim only niet in het maandtarief verwerkt. Dit zorgt ervoor dat er niet extra betaald wordt voor het toestel in het maandtarief waardoor je geld bespaart.

Meer keuze

Doordat het alleen om het abonnement gaat heb je meer keuze uit abonnementen. Als je een toestel uitkiest met abonnement zijn er minder abonnementen waaruit je een keuze kunt maken. Je bent dan min of meer overgeleverd aan de aanbieder die bepaald welke abonnementen bij het toestel beschikbaar zijn. Met een sim only is er meer keuzevrijheid. Aanbieders die alleen sim only abonnementen aanbieden zijn dan ook beschikbaar om uit te kiezen. Meer keuze uit aanbieders betekent meestal een voordeliger maandtarief.

Meer flexibiliteit

Een standaard abonnement met toestel wordt afgesloten voor een periode van 12 of 24 maanden. Dit betekent dat je minimaal een jaar aan het abonnement vastzit. Een sim only abonnement heeft meer flexibiliteit. Een sim only kan ook voor 12 of 24 maand afgesloten worden maar het is ook mogelijk om een maandelijks opzegbare sim only te nemen. Dit zorgt voor meer flexibiliteit doordat je dan sneller over kunt stappen naar een andere provider of een ander abonnement. Een sim only met een korte looptijd is voordelig voor personen die niet precies weten hoeveel belminuten, sms’jes en mb’s men gebruikt.


Leave A Comment