Waarom geen saffierglas voor iPhone 6?

  • 28 nov 0

Voor de lancering van de iPhone 6 en 6 Plus was iedereen het erover eens, beide toestellen zouden komen met een scherm van saffierglas. Het was in eerste instantie ook Apple’s bedoeling dat beide iPhones met een scherm van saffierglas zouden worden uitgerust, het is echter grondig misgegaan met dit plan van Apple. The Wall Street Journal heeft het hele verhaal omtrent het saffierglas voor de iPhone 6.

Het komt erop neer dat de saffierglasfabrikant waar Apple de schermen bestelde, zich grondig heeft verslikt in de order. De fabrikant zag Apple aan de poort verschijnen en dacht: dat doen we wel even. Maar dat ging allemaal niet zomaar. Het blijkt dat Apple de verkeerde leverancier heeft uitgekozen voor de productie van het saffierglas. GT Advanced Technologies maakte saffierglas maar bleek daar toch niet heel goed in te zijn. Drie dagen voordat de deal met Apple werd getekend gooide het bedrijf zo’n 300 kilo saffierglas weg omdat het onbruikbaar was. Het saffierglas bleek toch niet zo makkelijk om te produceren. Het bedrijf nam 700 nieuwe werknemers aan om de order van Apple te kunnen produceren. De werknemers bleken weinig te doen te hebben omdat het bedrijf niet klaar was voor deze mega order. Apple heeft meerdere pogingen gedaan om het bedrijf te hulp te schieten maar dat bleek tevergeefs. Binnen het bedrijf gebeurden kleine ongelukken en ook werd een grote partij saffierglas stenen kwijtgeraakt, dit kostte het bedrijf honderdduizenden dollars.

De zakenrelatie tussen Apple en GT Advanced Technologies werd verbroken en het bedrijf werd failliet verklaard. Door Apple was inmiddels al ruim een miljard dollar geïnvesteerd in het project. Twee weken voordat de iPhone 6 in de winkels lag werd het faillissement aangevraagd. De iPhone 6 werd dus niet uitgerust met een scherm van saffierglas maar beschikt over het gewone Gorilla Glass. Dit glas is ook sterk maar niet geheel krasvast en onbreekbaar. Apple en GT Advanced Technologies geven elkaar de schuld van het mislukte project.


Leave A Comment