Wat is er nieuw aan iOS8?

  • 22 sep 0

Op 17 september bracht Apple iOS 8 uit als update voor diverse bestaande iOS apparaten, dit werd tijdens de WWDC 2014 op 9 september officieel aangekondigd. Het nieuwe besturingssysteem kan gratis door gebruikers worden gedownload over the air of via iTunes. De update is beschikbaar voor de iPhone 4s, 5, 5c, 5s, de iPad 2, 3, 4, iPad Air en iPad Mini en de vijfde generatie iPod Touch. De nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus die ook tijdens de WWDC werden gepresenteerd komen standaard met iOS 8.

De update van het besturingssysteem neemt heel wat wijzigingen met zich mee al lijkt dit op het eerste gezicht niet zo. Het toetsenbord is verbeterd en heeft een voorspellende functie gekregen en ook wordt het mogelijk om gebruik te maken van andere toetsenborden zoals die van Swiftkey en Swipe. Favoriete contactpersonen waarmee de gebruiker het meest contact heeft zullen in het overzicht met openstaande apps komen te staan wanneer er met dubbelklik op de homeknop wordt gedrukt.

Notificaties zullen met iOS 8 niet alleen meer meldingen zijn maar ook een soort mini-apps waar meteen acties in uitgevoerd kunnen worden. Wanneer er een bericht binnenkomt kan vanuit de notificatie direct worden gereageerd, er hoeft niet eerst een app te worden geopend. Ook worden widgets in het notificatiecentrum door iOS 8 ondersteund. Ook de Health app van Apple is in de update gestopt. Deze app is gericht op gezondheid en hiermee kunnen gebruikers bijvoorbeeld data zoals het gewicht en de hartslag bijhouden.


Leave A Comment