Wat is het gemiddelde dataverbruik bij een iPhone?

  • 29 apr 0

Voor het afsluiten van een abonnement moet men een databundel kiezen. Het is echter voor velen niet gemakkelijk om het juiste abonnement te kiezen met een geschikt aantal data. Dataverkeer wordt in MB (megabytes) afgerekend. De vraag is echter hoeveel data zal er maandelijks worden verbruikt en welke databundel is er nodig. Het gemiddelde dataverbruik is ongeveer 200MB per maand. Hier worden echter ook telefoonbezitters meegerekend die niet gebruik maken van mobiel internet. Een bezitter die wel gebruik maakt van mobiel internet zal gemiddeld dus meer data verbruiken. Een precieze gemiddelde berekening is niet te maken. Het dataverbruik is afhankelijk van het soort gebruiker, wat men met het mobiel internet doet is van belang maar ook hoe vaak er van een Wi-Fi verbinding gebruik wordt gemaakt.

Hoeveel MB is voldoende?
Voor wie weinig gebruik maakt van mobiel internet is een databundel tot 200MB per maand voldoende. Met 200MB per maand kan men e-mail controleren, whatsapp berichten versturen en ontvangen, het nieuws bekijken en mobiele websites bezoeken. Elke actie zal zo’n 0,1 tot 1 MB verbruiken. Ben je een gemiddelde gebruiker die apps wil gebruiken, muziek wil afspelen, vaak e-mail wil controleren en mobiele websites wil bezoeken, kies dan voor een grotere bundel. De acties zullen van 1 tot 5 MB verbruiken. Een gemiddelde gebruiker zal genoeg hebben aan een databundel van 500 MB per maand.

Een bovengemiddeld gebruiker die apps download en vaak gebruikt kan heeft een hoger gemiddeld dataverbruik en kan kiezen voor een databundel van 500 MB tot 1GB. Het downloaden van apps zal tussen de 10 en 30 MB verbruiken. Er zijn nog grotere bundels beschikbaar voor wie bijvoorbeeld veel Youtube filmpjes kijkt en audiogesprekken via Skype voert. Het is verstandig om dit soort acties die veel data verbruiken te beperken tot plekken waar men beschikt over Wi-Fi. Het overschrijden van een databundel wordt dan voorkomen.


Leave A Comment