Wat is het verschil tussen de iPhone 6 en 6 Plus?

  • 24 apr 0

Wil je meer weten over het verschil tussen de iPhones? Dan is dit artikel precies wat je zoekt. Apple heeft in september 2014 de twee laatste modellen gepresenteerd; de iPhone 6 en 6 Plus. De iPhone 5C en 5S warden een jaar eerder op de markt gebracht maar worden nog steeds verkocht. Als je niet weet welke iPhone je moet kopen dan kun je de verschillen hier lezen.

iphone6-6plus

iPhone 6 en iPhone 6 Plus

De twee iPhones die in 2014 geïntroduceerd zijn lijken veel op elkaar. Er zijn drie grote verschillen tussen de twee iPhone modellen; de grootte van het display, de batterijduur en de camera mogelijkheden. De iPhone 6 is lichter dan de iPhone 6 Plus en weegt slechts 129 gram. De iPhone 6 Plus weegt 172 gram. Dit is voornamelijk te wijten aan het grotere display. Door het grotere display zijn de afmetingen van de iPhone 6 Plus ook groter. Beide smartphones zijn verkrijgbaar in de kleuren silver, gold en space gray. In de kleurenkeuze zit geen verschil zoals er ook geen verschil is in de interne opslagruimte. Beide iPhone zijn beschikbaar met 16 GB, 64 GB of 128 GB opslagruimte.

Hardware

Beide iPhones beschikken over een snelle A8 processor, 1.4 GHz Dual-core processor en een M8 bewegingsprocessor. Volgens Apple zijn de A8 en M8 processors veel sneller dan de voorgangers. De CPU prestaties zijn 25% verbeterd en de grafische prestaties maar liefst 50%. Er wordt echter 50% minder stroom verbruikt dan de A7 en M7 processors. De batterij van de iPhone 6 Plus gaat langer mee dan die van de iPhone 6. De standbytijd van de 6 Plus is bijvoorbeeld 384 uur ten opzichte van een standbytijd van de iPhone 6 van 250 uur.

Display

De iPhone 6 en 6 Plus modellen hebben de grootste displays ooit ontwikkeld door Apple. De iPhone heeft een 4.7 inch Retina HD display met een 1334 x 750 resolutie. Dit staat gelijk aan 326 pixels per inch. De iPhone 6 Plus heeft een 5.5 inch Retina HD met een resolutie van 1920 x 1080. Dit komt neer op 401 pixels per inch. Terwijl het display van de 6 Plus groter is dan de iPhone 6 heeft de 6 Plus ook meer pixels per inch.

Camera

De iPhone 6 en 6 Plus hebben een verbeterde 8 megapixel iSight camera met 1.5µ pixels en een f/2.2 diafragma. De camera die gebruikt wordt op beide toestellen beschikt over een True Tone fitser, backside illumination, auto image stabilization, gezichtsherkenning, panorama modus, burst mode, timer functie en nog veel meer. Het enige verschil tussen de camera’s is dat de iPhone 6 Plus over optical image stabilization (OIS) beschikt. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat de lens blijft drijven als je handen trillen zodat er geen wazige foto gemaakt wordt. Hetzelfde geldt voor het maken van foto’s tijdens het lopen.

Features

De iPhone 6 en 6 Plus beschikken allebei over TouchID. Dit is de vingerafdruk technologie dat voor het eerst in de iPhone 5S gebruikt werd. Apple Pay is in beide modellen geïntegreerd; het nieuwe betaalsysteem van Apple. iOS 8 is het besturingssysteem dat op beide iPhone draait. Er zijn nog veel meer features maar deze zijn voor beide iPhones hetzelfde.

Prijs

Zoals te verwachten is wordt de iPhone 6 Plus verkocht voor een hogere prijs. Over het algemeen is de iPhone 6 Plus 100 euro duurder dan de iPhone 6. De prijzen kunnen echter verschillen als de iPhone gekocht wordt in combinatie met een abonnement.


Leave A Comment