Weer een nieuwe rechtszaak tussen Apple en Samsung

  • 19 jun 0

Onlangs won Apple 120 miljoen dollar in een patentzaak tegen Samsung maar dit blijkt niet genoeg. Weer staat er een nieuwe rechtszaak op de planning. Volgens Foss Patents wil Apple de gewonnen zaak tegen Samsung overdoen. Foss Patents publiceerde de opnieuw ingediende documenten van Apple. Het bedrijf blijkt zeer teleurgesteld te zijn in de uitspraak van de rechter. 120 miljoen lijkt natuurlijk een groot bedrag, maar dit is niet veel vergeleken met de 2,2 miljard dollar die Apple oorspronkelijk eiste als schadevergoeding. Ook wilde Apple 40 dollar schadevergoeding per toestel dat is verkocht en het patent geschonden heeft.

Om hoeveel patenten gaat het?
Door de rechter werd besloten dat door Samsung 3 van de 5 patenten zijn geschonden welke door Apple zijn ingediend. Daartegenover staan 2 door Samsung ingediende patenten die Apple zou hebben geschonden. Hiervoor moest Apple een bedrag van 158 duizend dollar aan Samsung betalen.

Geen vrede tussen Apple en Samsung
Apple wil de zaak opnieuw behandelen om dichter bij het bedrag van 2,2 miljard dollar te komen en daarnaast wil Apple een verbod op alle Samsung toestellen die patenten van Apple schenden en niet enkel op de oude toestellen. Apple vindt dat toekomstige toestellen die patenten van Apple gebruiken niet op de markt mogen komen. Het leek erop dat Apple en Samsung nu eindelijk vrede zouden sluiten, maar dat blijkt toch niet zo te zijn. Apple legde het deze maand bij met Google maar met het indienen van de nieuwe documenten lijkt er nog geen vrede te bestaan tussen Samsung en Apple.


Leave A Comment