Weinig verschil in accuduur tussen iPhone 6S modellen

  • 15 okt 0

Tussen de A9-chips die door TSMC en Samsung zijn gefabriceerd voor de iPhone 6S zou volgens Apple weinig verschil zitten. Door gebruikers op fora en door Reddit werd eerder gemeld dat de chip van TSMC goed zou zijn voor een langere accuduur.

Wat zeggen de tests?

Eerder werd gedacht dat de kleinere chip van Samsung energiezuiniger en krachtiger zou zijn. Het tegendeel werd echter aangetoond door verschillende Geekbench-tests die deze week opdoken op het web. Uit de tests bleek dat de chip van TSMC ervoor zorgt dat de iPhone 6S twee uur langer meegaat op één acculading. Deze chip is op een andere manier ontwikkeld dan de chip van Samsung en is daardoor groter.
Apple geeft in een statement aan dat de tests die op het web zijn verschenen misleidend zijn. Ze zouden niet representatief zijn voor praktijkgebruik om dat ze de processor van de iPhone continu zwaar belasten. Het verschil in accuduur zou volgens Apple slechts tussen de twee en drie procent bedragen. Er is dus wel verschil maar gebruikers zullen hier weinig van merken.

Welke chip heeft je iPhone?

Je kan zelf testen welke chip in jouw iPhone 6S zit met de Lirum Device Info Lite applicatie. De iPhones met modelnummer N66MAP of N71MAP beschikken over een TSMC chip. De modelnummers N66AP of N71AP beschikken over een A9-chip die is gemaakt door Samsung.


Leave A Comment