Zuckerberg uit kritiek op prijzen Apple

  • 17 dec 0

Oprichter en CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, heeft gereageerd op uitspraken die Tim Cook in september dit jaar deed. Zuckerberg reageert kritisch op de uitspraken van de CEO van Apple en maakt daarbij zelf ook wat opmerkingen richting Apple.

Door Cook is in een interview gezegd dat je niet een klant bent maar het product wanneer een online dienst gratis is. Met deze uitspraak haalt Cook uit naar onder andere bedrijven als Google en Facebook. Volgens Cook verzamelen dit soort bedrijven gegevens van gebruikers om deze commercieel in te zetten. Deze gegevens zijn daarmee ook een grote bron voor diverse veiligheidsdiensten waaronder de NSA. Al eerder werd op deze uitspraken gereageerd door Eric Schmidt, de bestuursvoorzitter van Google. Hij stelde dat Cook niet juist is geïnformeerd en zijn uitspraken niet kloppen. Nu is het dus Zuckerberg die op de uitspraken van Cook reageert.

Zuckerberg haalt uit naar Apple, hij zegt: “Een frustratie die ik heb is dat steeds meer mensen lijken te denken als je een businessmodel met advertenties hanteert je niet het beste voor hebt met je klanten. Dus je denkt dat als je Apple betaalt dat ze het beste met je voor hebben? Als dat zo was dan zouden ze hun producten wel een stuk goedkoper maken.”

Het is wel waar dat er steeds meer gebruikers van gratis en betaalde diensten bezig zijn met hun veiligheid en privacy. Dit is mede het gevolg van alle informatie die over de NSA naar buiten is gekomen. Ook de publicaties van naaktfoto’s van artiesten hebben daar aan bij gedragen. Het is niet duidelijk welke dienst verantwoordelijk is voor het lekken van informatie en foto’s. Toch zijn er veel vingers die naar iCloud van Apple wijzen.


Leave A Comment